Najzdrowsza na Świecie Sól Himalajska


Sól himalajska. Różowa sól himalajska.




Jest to różowa krystaliczna sól himalajska, to oryginalna sól, pochodząca z jednego miejsca we wschodnim pasie Karakorum w Pakistanie. 

Sól ta była przedmiotem kompleksowych badań medycznych opisanych w książce
"Water & Salt - The Essence of Life" 
autorstwa dr Barbary Hendel - lekarza i Peter Ferreira - biofizyka. 
Stwierdzili oni jednogłośnie 



  • Sól himalajska jest najzdrowszą i najczystszą solą dostępną na ziemi.
    Miliony lat temu energia słoneczna wysuszyła główne morza. Ten rodzaj soli krystalicznej jest w całości czysty i naturalny, podobnie jak historyczny pierwotny ocean.
    

    Organizm człowieka jest zaprogramowany na utrzymywanie stałego ciśnienia osmotycznego, czyli proporcji między wodą, a rozpuszczonymi w niej solami mineralnymi. Zadziwiający jest fakt, że stężenie soli w ustroju jest zbliżone do stężenia soli w wodzie morskiej. Przypuszcza się, że fenomen ten jest spowodowany pamięcią komórek, które pamiętają doskonałą sól praoceanu.


    Miliony lat temu energia słoneczna wysuszyła morza i powstały złoża soli. Potem przez miliony lat ruszyły skomplikowane procesy tektoniczne, który wyniosły pokłady soli na himalajskie wysokości. Ta naturalna sól krystaliczna była przez miliony lat wystawiona na działanie ogromnego ciśnienia. Ciśnienie to było przyczyną powstawania soli krystalicznej. Im wyższe ciśnienie, tym bardziej doskonała struktura. Dzięki tym informacjom i energii, kryształy soli mają najdoskonalszą geometryczną strukturę.



    Sól krystaliczna płynie w czystych, białawych, różowawych i czerwonawych błyszczących żyłach gór solnych i krystalizuje się w obszarach, gdzie odpowiednie ciśnienie stworzyło tę perfekcyjną strukturę soli krystalicznej.


    W soli krystalicznej, pierwiastki i mikroelementy dostępne są w tak drobnych cząsteczkach, że mogą być bardzo łatwo wchłaniane przez komórki organizmu ludzkiego i poddane procesowi metabolizmu.

    Sól krystaliczna, w swojej doskonałej formie, z geologicznego punktu widzenia, jest również nazywana halitem.
    Dawniej, sól ta była nazywana także "solą króla", ponieważ była zarezerwowana dla rodzin królewskich. Zwykły obywatel dostawał tylko sól kamienną.

    Najbogatsza zawartość 84 składników, których potrzebuje nasz organizm.
    Przeznaczenie: spożywcze, kosmetyczne, dekoracyjne, neutralizacja elektrosmogu, kąpiele odmładzające, nawilżanie skóry, zdrowotne.

    Czysta, nieskażona sól z czasów, gdy ziemia była nieskazitelnie czysta. Nie ma żadnych zanieczyszczeń ze środowiska.
    Zawiera informacje z czasów ponad 250 mln lat temu.
    Himalajska sól krystaliczna to przede wszystkim nośnik informacji.
    Ta specjalna sól czeka na moment, kiedy po dodaniu wody uwolni swoją zmagazynowaną energię oraz biofotony.
    Prawdopodobnie oprócz bezpośredniego - biochemicznego działania ma działanie informatyczne na zasadzie homeopatii.

    Sól zmielona na kamieniu, myta i przygotowywana ręcznie – prawdziwa 100% Himalajska sól krystaliczna.

    Sól ta wydobywana jest z 400-600 metrów głębokości.

    W przeciwieństwie do powszechnie używanego, szkodliwego chlorku sodu, himalajska sól krystaliczna wykazuje niezwykłe właściwości prozdrowotne.

    Sól himalajska zawiera aż 84 minerały w formie koloidalnej, niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Mikroelementy mają postać drobnych cząsteczek, dzięki czemu mogą być z łatwością absorbowane przez komórki ludzkiego ciała.


    Sól Himalajska stosowana w kuchni, uzupełnia niedobory mikroelementów w codziennej diecie. W tym miejscu należy podkreślić iż Sól Himalajska nie ma zanieczyszczeń jakimi są metale ciężkie, jak w przypadku soli morskiej. Zatopione tankowce uwalniają miliony ton chemicznych substancji które osadzają się w wodzie, z której czerpana jest następnie sól.

    Sól Himalajska ma biało-różowy kolor, jest on zależny od koloru skały z której pochodzi. Im bardziej różowy kolor tym więcej żelaza znajduje się w danej soli.


    Wydobywana jest metodą konwencjonalną – ręcznie bez używania ładunków wybuchowych, płukana wodą i osuszana w słońcu.

    Sól himalajska nie jest produktem rafinowanym ani nie ma żadnych wzbogaceń chemicznych. Nie jest wybielana.

Co to jest Himalajska Sól Krystaliczna?
Kiedy mówimy o himalajskiej soli mamy na myśli tylko jeden określony typ soli krystalicznej, "oryginalnej", pochodzącej z jednego miejsca w wschodnim pasie Karakorum Himalajów w Pakistanie. Sól ta była przedmiotem kompleksowych badań medycznych opisanych w książce "Water & Salt - The Essence of Life" autorstwa dr Barbary Hendel, lekarza i biofizyka, Peter Ferreira. Sól himalajska jest najzdrowszą i najczystszą solą dostępną na ziemi. Miliony lat temu energia słoneczna wysuszyła główne morza. Ten rodzaj soli krystalicznej jest w całości czysty i naturalny, podobnie jak historyczny pierwotny ocean. Ta naturalna sól krystaliczna była przez miliony lat wystawiona na działanie ogromnego ciśnienia. Ciśnienie to było przyczyną powstawania soli krystalicznej. Im wyższe ciśnienie, tym bardziej doskonała struktura. Dzięki tym informacjom i energii, kryształy skały mają najdoskonalszą geometryczną strukturę. Sól krystaliczna płynie w czystych, białawych, różowawych i czerwonawych błyszczących żyłach gór solnych i krystalizuje się w obszarach, gdzie odpowiednie ciśnienie stworzyło tę perfekcyjną strukturę soli krystalicznej. Im bardziej geometrycznie idealny kryształ w kształcie sześcianu, tym większa ilość informacji, podobnie jak w przypadku diamentu. W soli krystalicznej, pierwiastki dostępne są w tak drobnych cząsteczkach, że mogą być łatwo wchłaniane przez komórki organizmu ludzkiego i poddane procesowi metabolizmu. Sól krystaliczna, w swojej doskonałej formie, z geologicznego punktu widzenia, jest również nazywany halitem. Dawniej, sól ta była nazywana także "solą króla", ponieważ była zarezerwowana dla rodzin królewskich. Zwykły obywatel dostawał tylko sól kamienną.

Różnica pomiędzy solą kamienną i solą krystaliczną

Sól kamienna
Pierwiastki zawarte w soli kamiennej nie są połączone w sieci krystalicznej soli, ale przyczepiają się do zewnętrznej powierzchni i szczelin struktury krystalicznej. Jest to podstawowa różnica pomiędzy solą kamienną a solą krystaliczną. Kryształ soli posiada najdoskonalszą strukturę. Ze względu na taką zaawansowaną formą, składniki są biochemiczne dostępne dla naszych komórek jako indywidualne wzorce częstotliwości lub wibracji. Sól kamienna jest tanią alternatywą dla soli kuchennej, a przynajmniej naturalnym i zdrowym produktem. Biochemicznie i biofizycznie ma jednak małe znaczenie dla naszego organizmu. Możemy jedynie odczuwać efekty rezonansowe struktury geometrycznej poprzez idealne ułożenie lub strukturę kryształu a nasze komórki mogą wchłonąć jedynie te pierwiastki, które występują w formie zjonizowanej. Tylko pod znacznym ciśnieniem, pierwiastki mogą zostać przekształcone w określony rozmiar, co czyni je jonowymi, co z kolei pozwala im przejść przez błony komórkowe naszego organizmu. Jest to ważne ponieważ nasze komórki mogą wchłonąć jedynie to, co jest dostępne w formie organicznej lub jonowej. Dlatego nie możemy wchłonąć minerałów z wody mineralnej, ponieważ nie są one odpowiednio oczyszczone aby mogły przejść przez ściany komórkowe. Z kolei, to co nie dostaje się do naszych komórek nie może być metabolizowane. Stąd, najlepsze wapno jest bezużyteczne, jeżeli nie może być dostępne dla komórek. To czego potrzebujemy to organiczna lub jonowa forma pierwiastka, w doskonałej naturalnej symbiozie wraz ze wszystkimi związanymi z nimi pierwiastkami, aby nasz organizm mógł je odpowiednio wykorzystać.
Sól krystaliczna
Czysta i naturalna sól krystaliczna została poddana ogromnemu ciśnieniu przez miliony lat. Ciśnienie jest odpowiedzialne za tworzenie się kryształów soli. Im wyższe ciśnienie, tym doskonalszy układ struktury krystalicznej. Sól jest dla nas przede wszystkim nośnikiem informacji, a nie przyprawą. Aby informacje zostały wchłonięte do komórek, wymagana jest struktura krystaliczna. Z chemicznego punktu widzenia, kamień i kryształ kwarcu to krzemiany. Jednak znaczna różnica w wysokości ciśnienia, któremu zostały poddane, odróżnia je od siebie. Kryształ kwarcu ma idealną formę geometryczną oraz doskonały układ struktury. Kamień nie ma. Jego składniki są chaotycznie rozmieszczone, ponieważ nie był poddany odpowiedniemu ciśnieniu, które pozwoliłoby utworzyć strukturę krystaliczną. Warstwy soli krystalicznej unoszą się z wiatrem w górach, mieniące się przejrzystymi białawymi, różowy lub czerwonymi żyłami. Elementy uwięzione w krysztale soli to cząsteczki, które są wystarczająco małe, aby mogły być wchłonięte przez komórki naszego organizmu i metabolizowane.
Pierwiastki Soli Kamiennej pochodzącej z pasma gór soli himalajskiej
100% czysta sól - zawiera 84 "naturalne" pierwiastki niezbędne dla naszego organizmu: wodór, lit, beryl, bor, węgiel, azot, tlen, fluor, sód, magnez, aluminium, krzem, fosfor, siarka, chlorek, wapno, skand, tytan, wanad, chrom, mangan, żelazo, kobalt, nikiel, miedź, cynk, gal, german, arsen, selen, brom, rubid, stront, itr, cyrkon, niob, molibden, ruten, pallad rod, srebro, kadm, ind, cyna,
antymon, tellur, jod, cez, bar, lantan, cer, prazeodym, samar, europ, gadolin, terb, dysproz, holm, erb, tul, iterb, lutet, hafn, tantal, wolfram, ren, osm, iryd, platyna, złoto, rtęć, tal, ołów, bizmut, polon, astat, frans, rad, aktyn, tor, protaktyn, uran, neptun i pluton.
Moc soli pozwalająca na przekształcenia
Z naukowego punktu widzenia, sól posiada unikalną właściwość. W przeciwieństwie do wszystkich
innych struktur krystalicznych, struktura atomowa soli nie jest molekularna, ale elektryczna. Powoduje to, że sól daje się tak łatwo przekształcać. Po zanurzeniu kryształu kwarcu, nie zmienia on struktury molekularnej, pomimo faktu, że ma strukturę krystaliczną. Mimo, że kryształ może pobierać energię, kryształ kwarcu pozostaje ten sam. Kryształ jest unieruchomiony w materii, co powoduje, że nie możne być rozpuszczony lub odłączony od swej biegunowości.
Kryształ soli po zanurzeniu w wodzie rozpuszcza się i powstaje tzw. sole. Sole, to ani woda, ani sól. Produktu ten ma wyższy wymiar energetyczny niż woda lub sól osobno. Gdy sole paruje, pozostaje sól. To przekształcenie soli gwarantuje, że nie musi być ona metabolizowana w naszym organizmie. Skrobia przemienia się w cukier, białko w aminokwasy a tłuszcz w glicerynę i kwas. Ale sól pozostaje solą. Jest bezpośrednio dostępna dla komórek w formie zjonizowanej. Wszystkie inne środki spożywcze muszą być oddzielone, aby organizm ludzki mógł je wykorzystać. Jednak, sól zawsze pozostaje w swojej pierwotnej formie. Co więcej, dociera bezpośrednio nawet do naszego mózgu.
Od białego złota do białej trucizny
Tak popularne jak dla naszej kuchni są solniczki, są również liczne choroby związane z dziennym spożywaniem soli. Życie nie jest możliwe bez soli. Jednak spożywanie soli nas zabija. Dlaczego tak się dzieje? Otóż, nasza sól kuchenna nie ma nic wspólnego z oryginalną solą krystaliczną o której mówimy. Sól to w dzisiejszych czasach głównie chlorek sodu a nie solą. Naturalna sól krystaliczna składa się nie tylko z dwóch, ale ze wszystkich naturalnych pierwiastków. Są one identyczne z pierwiastkami naszego ciała, które je budują i może je znaleźć w "pierwotnym oceanie", z którego pochodzi całe życie.

Co ciekawe, nasza krew to sól zawierająca ten sam roztwór solny jak w przypadku morza pierwotnego. To płyn składający się z wody i soli. Ma również ten sam stopień zagęszczenia. Przepływa przez ponad 56.000 mil dróg wodnych i naczyń krwionośnych w całym organizmie wraz z siły ciężkości i lekkości oraz reguluje i równoważy funkcje naszego organizmu.








źródło:
https://www.youtube.com/watch?v=wn2dMp5fzbY

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz